keskiviikko 21. joulukuuta 2011

God jul!

Tämän vuotinen joulukorttimme on tässä. Kuvaaminen vaati aikamoista nopeutta, sillä Manna ei pitänyt paparin reunasta kiinni kuin pari sekuntia kerrallaan ja lopulta ei suostunut sitäkään vertaa. Onneksi yksi kuva onnistui! Haluan tuutata korttiin aina koko perheen tavalla tai toisella (no okei, perhe olemme olleet vasta pari vuotta, mutta sitä ennen me kaksi kuitenkin). Viime vuoden kortin näet täältä.

Vietämme joulua taas perinteisesti vanhempieni luona. Meille on muodostunut myös aattoperinteeksi käydä päivällä siskoni perheen luona joulupuurolla aina silloin kun he eivät myöskin ole lapsuudenkodissamme. Isolla porukalla on tosi kiva viettää joulua, mutta silloin kun vietämme sen eri paikoissa, on silti hauskaa kokoontua edes vähäksi aikaa yhteen vaikka juuri tällä tavalla.

Erityisesti nyt on sellainen olo, että todella tarvitsen rentoa oleilua kirjan, hyvien ruokien, saunomisen ja joulunajan hyvien ohjelmien merkeissä. Meillä on ollut aikaisemmin tapana lähteä juhlimaan joulupäivänä lapsuudenystävien kanssa, jotka niinikään tulevat pyhiksi vanhempiensa luokse, mutta nyt tuntuu siltä, ettei edes tee mieli lähteä perheen, takkatulen ja oloasun ääreltä minnekään. Tosin siltä tuntui kyllä viime vuonnakin ja edellisenä odotin Mannaa, jolloin "ulos" lähteminen ei myöskään houkutellut. Lisäksi nyt joulu osuu tyhmästi viikonloppuun, joten dagen efter olisi inhottavasti juuri se kotiin lähdön päivä. Eipä se mitään, sitten mennään taas kun siltä tuntuu.

Manna oli viime jouluna 10 kk:n ikäinen ja oli jo aika menevässä iässä. Nyt on kuitenkin ihan eri asia kun hän saa ensimmäistä kertaa elämässään maistaa jouluruokia, tulla joulusaunaan ja nähdä kuusenkin ihan eri silmin. Viime vuonna se oli vähän pelottava juttu, johon muuten niin uteliaassa iässä oleva lapsi ei uskaltanut koskea pitkällä tikullakaan. Ihan hyvä lasisten koristeiden kannalta.. Joka tapauksessa on ihana näyttää Mannalle sitä joulua, johon minäkin olen kasvanut.

Oikein hyvää ja leppoisaa joulua!




2 kommenttia:

  1. Tunnelmallista joulua koko perheelle ja terkkuja lapsuuden kotiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin sinulle ja terveisiä myös teidän porukalle! :)

    VastaaPoista