maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kirje tyttärelle

Kultaseni,

Täytit viime kuussa kaksi, mikä tuntuu ihan uskomattomalta! Sinä olet aikamoinen vauhtimimmi ja olet aina siellä, missä on meininkiä. Yhtenäkin päivänä olitte taas tarhassa menneet loppupäiväksi isojen puolelle kun isi tuli sinua hakemaan. Ihmetellen hän kyseli, missä Manna on kun muut pienten ryhmäläiset olivat askartelemassa. Siellähän sinä olit, toisessa huoneessa riehumassa isojen lasten kanssa. Viime aikoina vauhtia on riittänyt jopa liikaakin ja olet joutunut tutustumaan ensimmäistä kertaa jäähypenkkiinkin, sekä kotona että tarhassa. Olen iloinen, että jäähyt ovat tulleet toistaiseksi "vain" liian kovasta menosta, ettei esimerkiksi siitä, että tekisit tahallasi pahaa vaikka toiselle.

Leikkisi muistuttavat jo iso lapsen leikkejä. Jaksat puuhata Legojen tai pikku hahmojen tai nukkien kanssa. Kirjatkin ovat sinua aina kiinnostaneet. Katsot tosi mielelläsi myös tiettyjä lastenohjelmia ja ehdottomia suosikkejasi ovat Pingu ("Tingu"), Barbapapa ("Papapapa") Peppa Pig ("Peppa possu") ja tietenkin Muumit ("Muuumiiii" tai "Pappa"). Teletapit olivat pitkään susosiossa, mutta nyt se näyttää vähän hiipuneen. Yhä edelleen kyllä pyydät katsoa"Pitapis" (väännös sanasta Teletubbies), mutta kun sen laittaa sinulle pyörimään, ei se jaksa enää kauaan kiinnostaa. Olet taitava iPadin käyttäjä ja osaat laittaa päälle sinua kiinnostavia ohjelmia. Koneella on englannin kielinen aakkoslaulu, joka tulee monta kertaa erilaisilla animaatioilla. Pyydät aina nähdä "Eibiss" (tulee ABC:n lausimisesta). Löysit kerran itse yhden Hopla-nimisen ohjelman, joka on tällä hetkellä suuri hitti. Pyydät aina saada katsoa "Hoblaa!" Sinua ei haittaa, vaikka ohjelma olisi eri kielellä.

Autat tosi mielelläsi kaikessa. "Nanna auttaa" kuuluu aina ilmoitus kun isi tai äiti ovat jotain tekemässä. Sama lause toistuu melkein joka tilanteessa, mitä haluat itse tehdä. Tällä hetkellä tilanteesta toiseen siirtyminen kiukuttaa sinua aika paljon. Et millään suostuisi tekemään asioita, jotka tulevat äidin tai isin aloitteesta. Saatat sen johdosta huutaa pöydän alla aikasi ja tulla sieltä sitten leppyneenä esille. Onneksi olet ihan yhtä lyhytvihainen kuin äiti tai isikin.

Olet nähnyt Muumeissa mörön ja aaveen. Et niitä oikeastaan näytä pelkäävän, mutta nukkumaan mennessä aina haluat hätistää ne pois: "morrrko husss, aave hussss." Olet osannut sanoa oikean ärrän varmaan 5 kk:n ikäisestä alkaen ja se on huvittanut ihmisiä. Nyt kun osaat puhua, et osaa yhdistää sitä äännettä oikeaan sanaan, vaan käytät sitä vielä lähinnä kun matkit vaikka autoa. Puhuessasi käytät ärränä ihan samanlaista kurkkuärrää kuin minäkin olen lapsena käyttänyt. Mutta koska osaat jo oikean ärrän, sinun tarvitsee vaan joskus osata yhdistää se oikeaan sanaan.

Olet rämäpäisyytesi lisäksi todella huolehtivainen tyttö. Katsot aina, että äiti ja isikin syövät, laittavat pipon päähän tai saavat ylipäätään kaikkea, mitä sinäkin. Annat mielelläsi pusuja ja haleja. Sylissäkin sinä viihdyt kun et ole kaikkein menevimmällä päällä. Olet luonteeltasi erittäin iloinen, sosiaalinen ja utelias. Olet usein niin rohkea, että välillä melkein hirvittää. Yritystä ei sinulta puutu, eikä sinua tarvitse kahta kertaa pyytää vaikka avuksi johonkin. Et hätkähdä pienistä ja olet melkoisen voimakas persoona.

Annat minulle ja isille uskomattoman paljon energiaa, mutta samalla tietysti myös kulutat sitä. Kaikki mitä teet (ne rasittavimmatkin jutut) ovat meille ihmeellisiä asioita ja me kasvamme sinun kanssasi. Olet meille rakkain asia koko maailmassa.

Paljon onnea vielä tätäkin kautta, oma rakas tyttäreni!

Aamuinen lapsi.

Muumeja katseleva nakupelle.

Eräänä sunnuntaiaamuna.

Jee, liukumäkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti