perjantai 17. kesäkuuta 2011

Ihojuttuja

Kirjoittelin jokin aika sitten ihojuttua, jossa kerrjoin ihotautilääkärikäynnistä. Sen jälkeen käytimme lääkärin määräämät lääkevoiteet, joista kortisoni tietenkin tehosi, mutta määrätty kosteusvoide ei pitänyt ihoa kurissa: ihottuma palasi takaisin alkupisteeseen ja vieläpä paheni. Kokeilimme tämän jälkeen vielä erästä toista apteekin voidetta, mikä sekin oli yhtä tyhjän kanssa.

Lopulta päätin kokeilla Mannalle minutkin raskausaikana pelastanutta, erittäin kuivalle iholle tarkoitettua The Body Shopin Hemp -vartalovoita. Olen tarkistanut, että tätä saa laittaa jopa vauvoille, joten sitten vaan testaamaan. Ja kas: parin viikon tehokuurin jälkeen Mannan iho on täydellisessä kunnossa ja sen myötä raapiminenkin on helpottanut. Jos tarkkoja ollaan, iho ei ole koskaan ollut noin hyvä sitten parin ensikuukauden. Nyt kun iho saatiin kuntoon, on voinut pitää taukoa ihan kaikista voiteista. Kesällä atooppinen ja tavallinenkin iho tarvitsee muutenkin vähemmän kosteutusta. Toki tämä ihotyyppi menee aaltomaisesti hyvään ja huonoon suuntaan, mutta pääasia, että nyt on löytynyt kosteusvoide joka tehoaa ihan oikeasti!

Se lääkärinainen taisi muuten olla väärässä väittäessään, ettei Mannalla voi olla vielä ruoka-aineallergiaa. Mannalla kyllä lehahtaa iho tietyistä ruoka-aineista, mitä alunperin epäilinkin. Ja miten niin ei voi olla noin pienenä ruoka-allergiaa? Olihan minullakin jo vauvaiässä niin paha ruoka-allergia, että oli helpompi tehdä lista sallituista ruoista kuin niistä mitä en voi syödä...

1 kommentti:

  1. Hamppu on hieno aine. Itse vetelen päivittäin kuorimattomia hampunsiemeniä - niiden sanotaan olevan suunnilleen parasta syötävää, mitä maa päällään kantaa.

    VastaaPoista