torstai 10. marraskuuta 2011

Tule viereen

En ymmärrä, mistä ihmeestä Manna on keksinyt haluta nukuttajan viereensä. Sänkyyn mennessään hän taputtaa päänsä viereen tyynyä ja kun kysyy, haluatko että äiti tulee viereen tulee vastaukseksi hyväksyvä nyökkäys. En haluaisi, että Manna oppisi tässä vaiheessa siihen, että hänet nukutetaan. Välillä kuitenkin hellyn ja jään hänen viereensä vähäksi aikaa. Välillä hän taas häätää pois kun on saanut hetken aikaa makoilla äidin tai isin vieressä.

Kai se on mukavaa kun joku on vieressä rauhoittamassa, jos olo on levoton. Yksi syy voi olla myös tämä uuteen tarhaelämään totuttelu.

Koska Manna joutuu heräämään arkiaamuisin sen verran aikaisin (viimeistään klo 6.30), annamme hänelle joko vähän jogurttia ja maitoa tai muuta pientä, koska tarhassa syötävään aamupuuroon on sen verran aikaa (klo 8.00). Tavallisesti lapsi syö tyytyväisenä keittiössä katsellen meidän aamuvalmisteluja. Nykyään Manna on alkanut taputtaa pöytää, että käy seuraksi. Sählinkiasteesta riippuen joskus istumme, joskus joudumme jatkamaan valmisteluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti